• Voor professionals in de zorg en life sciences sector.
  Lees hier meer over Aurealis coaching.

  .

Individuele coaching

Voor wie?

 • Heb je het idee dat je heel erg je best doet maar dat het niets oplevert?
 • Twijfel je aan je eigen capaciteiten?
 • Neem je meer verantwoordelijkheid dan anderen?
 • Ben je vaak in tijdnood en kom je niet aan pauzes toe?
 • Mis je uitdaging en inspiratie in je dagelijkse werk?
 • Hang je ‘s avonds uitgeblust voor de TV terwijl je eigenlijk zou willen sporten of gezellig uitgaan?
 • Lig je ’s nachts wakker van wat je de volgende dag allemaal moet doen?

Dan kan ik je helpen om je eigen unieke kracht te vinden. Die kracht geeft je zelfvertrouwen en biedt de sleutel tot persoonlijke ontwikkeling, ambitie en succes.

Wat levert het op?

 • Je bent in staat heldere keuzes te maken in je professionele carrière.
 • Jouw focus ligt op waar je goed in bent én wat je graag doet.
 • Je hebt tijd en energie voor die dingen die voor jou belangrijk zijn.
 • Je kunt adequaat omgaan met de werkdruk en complexiteit van de dagelijkse realiteit.
 • Je werkt met plezier aan een succesvolle loopbaan.
 • Je zit lekker in je vel en bent goed in je werk.
 • Je verdient de kost met wat je het liefste doet

.
.

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Hoe werkt het?

 • Vraagstelling

  In een vrijblijvend kennismakingsgesprek stellen we vast wat jouw persoonlijke leervraag is en welke resultaten je aan het eind van het coachtraject wilt behalen. Als dit helder is, bespreken we de stappen die nodig zijn om die resultaten te bereiken. Als we besloten hebben om samen aan de slag te gaan leggen we de doelen en stappen vast in een coachplan.

 • Inzicht

  In de volgende fase is de coaching gericht op het bewust worden van wat er aan de hand is in jouw situatie. Je leert jouw drijfveren, persoonlijke waarden, kwaliteiten en valkuilen begrijpen. Ook krijg je inzicht in belemmerende overtuigingen en gedachten die het nemen van nieuwe stappen tegenhouden.

 • Leren

  De volgende belangrijke stap is jouw besluit om je weerstand te overwinnen. Door een oude gewoonte of patroon te veranderen en iets nieuws te leren zet je een nieuwe stap in je ontwikkeling. Ik help je om jouw unieke krachtbronnen aan te boren en daarbij in te zetten. Ik gebruik verschillende gesprekstechnieken, methoden, oefeningen en huiswerkopdrachten om je leerproces te ondersteunen. Zo leer je de nieuw verworven inzichten en vaardigheden toe te passen in je werkomgeving en dagelijks leven.

 • Evalueren

  In de laatste fase evalueren we het coachtraject en de bereikte resultaten: wat heb je geleerd, hoe is dat gegaan en zijn de gewenste resultaten behaald? We kijken samen wat er nodig is voor de toekomst en of er een follow-up gewenst is.
  Het hele coachtraject beslaat gemiddeld 6-8 sessies van ca. 90 minuten.

Training

Voor medewerkers in bedrijven en organisaties bied ik trainingen op maat aan. Deze worden afgestemd op de wensen en doelstellingen van de organisatie.
Voorbeelden van aangeboden trainingen zijn:

Training werkstress en burn-out

Een training gericht op het herkennen van werk gerelateerde stress en burn-out klachten. In de training geef ik handvatten hoe hier mee om te gaan en laat zien wat je kunt doen om de eerste stappen te zetten naar herstel. Dit doe ik aan de hand van bevindingen uit onderzoek en praktische oefeningen.

Het resultaat van de training is dat je herkent welke klachten en signalen duiden op overmatige werkstress en een voorbode kunnen zijn van een burn-out. Je weet wat de mechanismen zijn van overmatige werkstress en burn-out, hoe je op klachten en signalen moet reageren, en wat je wel en niet moet doen om herstel te bevorderen.

Training persoonlijke effectiviteit

Een training gericht op het verbeteren van je persoonlijke effectiviteit. Je leert in deze training dat spanning en stress voor een groot deel veroorzaakt wordt door jouw manier van denken en fantaseren. Deze gedachten bepalen uiteindelijk hoe je je voelt en hoe je je opstelt en gedraagt.

Met behulp van de Rationele Effectiviteits Training (RET) leer je beter om te gaan met allerlei situaties die aanleiding kunnen zijn voor stress. Je kunt belemmerende gedachten ombuigen en helpende gedachten versterken. Zo krijgen onproductieve emoties minder vat op je en kun je effectiever functioneren.

Tarieven

 • Kennismakingsgesprek: geheel vrijblijvend en kosteloos
 • Particulieren: € 90,- incl. 21 % BTW per coachgesprek van 1,5 uur
 • Bedrijven en instellingen: tarief op offertebasis
 • Kosteloos annuleren kan tot 24 uur van te voren. Bij niet tijdig annuleren van de afspraak worden kosten in rekening gebracht.
 • Bij de start van het coachtraject wordt een coachovereenkomst opgesteld waarin uitgangspunten worden vastgelegd en werkafspraken worden gemaakt.
 • Als St!R geregistreerd coach hanteer ik de  Gedragscode voor professioneel begeleiders en de klachtenregeling van de St!R

Voor particulieren zijn er verschillende mogelijkheden om de kosten van een coachtraject (gedeeltelijk) vergoed te krijgen.

 • Sommige aanvullende pakketten van zorgverzekeringen voorzien in een vergoeding
 • Via de Belastingen kun je coachingskosten aftrekken als aftrekbare particuliere studiekosten
 • Als je ondernemer bent of zzp-er kun je zakelijke coaching aftrekken bij de belasting als ondernemerskosten
 • Vergoeding via het persoonsgebonden budget (PGB)
 • Als je werkloos bent en een uitkering ontvangt zijn er mogelijkheden om coaching te betalen uit een budget ten behoeve van je herstel en re-integratie bij de UWV
 • Via je werkgever zijn er mogelijkheden om een professioneel coachtraject te vergoeden uit het budget voor opleiding en persoonlijke en/of professionele ontwikkeling
 • Vergoeding via de Arbodienst van je werkgever in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter

Over mij

Ik ben Ardo Ebbinge. In mijn praktijk Aurealis coaching coach en train ik hooggevoelige professionals die worstelen met de eisen en verwachtingen die hun organisatie, functie of werk- of privé-omgeving aan hen stelt. Ik help je om met deze eisen en verwachtingen om te gaan door je bewust te maken van je eigen kracht en ambities. Daardoor ben je in staat om heldere keuzes te maken en te focussen op waar je goed in bent én wat je graag doet. Zo krijg je weer energie, kun je je ontwikkelen in je werk en je persoonlijke leven en met plezier werken aan een succesvolle carrière.
Het goud (aurum) in jezelf naar boven halen en dat benutten in de dagelijkse realiteit. Dat is waar Aurealis coaching voor staat.

Ieder mens heeft een unieke kracht in zich. Die geeft hem zelfvertrouwen en biedt de sleutel tot persoonlijke ontwikkeling, ambitie en succes.

Ik geloof dat ieder mens vroeg of laat in staat is deze kracht te ontdekken en te gebruiken om zijn dromen op eigen wijze waar te maken en een gelukkig mens te worden. Sommigen hebben hun unieke kracht al vroeg ontdekt en benut, anderen hebben een crisis, een leerproces en een steuntje in de rug nodig om zich bewust te worden van hun kern.

Ik vind het belangrijk om mensen dat zetje te geven waardoor zij in staat zijn vanuit hun diepste waarden en kracht te leven en te werken. Ik heb zelf ervaren hoe louterend het is om vanuit twijfel, onrust en verwarring te groeien naar rust, helderheid, vertrouwen en geloof in je eigen kunnen. En hoe ondersteunend het is dat je dit wel zelf maar niet alleen hoeft te doen. Ik ben degenen die mij daarin hebben begeleid erg dankbaar. Maar uiteindelijk ben jij het zelf die je eigen unieke bron weet aan te boren en kan laten stromen. Ik begeleid je graag daarbij.

Ik ben Ardo Ebbinge. Mijn wieg stond in het Betuwse Tiel en na mijn basis en middelbare schooltijd aldaar toog ik naar Leiden om Farmacie te gaan studeren. Mijn apothekersopleiding heb ik in 1988 afgerond in Groningen. In dit vakgebied heb ik ruim 25 jaar gewerkt in diverse functies in de farmaceutische industrie en bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

In mijn werk ben ik me steeds meer gaan ontwikkelen als opleider, begeleider en coach van nieuwe collega’s. Mijn behoefte om werkelijk contact te maken met mensen en mijn nieuwsgierigheid naar de processen en factoren onder de waterlijn die het menselijk gedrag en functioneren beïnvloeden, hebben mij doen besluiten om mij volledig te gaan richten op het coachen. In 2014 heb ik de Post-HBO opleiding individuele coaching bij De Haagse Hogeschool afgerond en ben ik geregistreerd als Erkend Coach bij St!R, keurmerk voor professioneel begeleiden.

In 2015 ben ik van start gegaan met mijn eigen coachingspraktijk Aurealis coaching. Door mijn werkervaring en achtergrond heb ik mij gespecialiseerd in het coachen van professionals in de zorg en life sciences sector.

Ik bied begeleiding en ondersteuning bij herstel en preventie van stress en burn-out klachten. Cliënten benoemen mijn integriteit, enthousiasme en stimulerende en motiverende aandacht voor hun verhaal. Ze voelen zich snel bij mij op hun gemak. Kenmerken van mijn aanpak zijn doel- en oplossingsgericht, analytisch, creatief, mindful, pragmatisch en realistisch. Gedreven vanuit een passie en compassie voor ieder mens en zijn bezieling.

Andere passies van mij buiten het coachen zijn zingen, zowel solo als in koorverband, heerlijk zeilend uitwaaien op het water en al wandelend de natuur ontdekken.

Contact

Haal het goud in jezelf naar boven en groei !